lördag 29 november 2008

IPRED: Grattis, Riksdagen - snart kan vi varken fånga pedofiler eller knarklangare på internet!!



Aftonbladet skriver idag en artikel om att det börjat dyka upp tjänster som gör att man kan surfa anonymt.

No shit, Sherlock.

För ett par månader sedan började jag experimentera med tjänsten Tor; vips sa det och jag surfade plötsligt från en IP-adress i China. Efter ett snabbt tryck på en "Byt identitet"-knapp så satt jag tydligen i San Diego, sen Indien och Island.

Vad innebär då detta? Svaret är enkelt. Om IPRED-lagen går igenom så medför den ett ENORMT incitament för merparten av internetanvändarna att börja använda anonymiseringstjänster. Och?, kanske vän av ordning frågar sig. Effekten av att lagen klubbas kommer i praktiken bli dessa:

1. Vi accepterar att en kommersiell industri får bedriva egna "polisutredningar" och kan använda straffhot som påtryckningsmedel för att kräva skadestånd av fildelare,

2. Marknaden och spridningen av anonymiseringstjänster kommer att explodera till följd att var och varannan internetanvändare gömmer sig bakom ett "felaktigt" IP-nummer.

3. De aktörer på internet som det finns ett berättigat behov av att kunna spåra - knarklangare, bankrånare och pedofiler - kommer att vara anonyma och omöjliga att spåra.

Tack för det, Riksdagen! Ni är på god väg att bränna den sista bron som finns för brottsbekämpning på internet. Och till vilken nytta? Skivbolagens profit.

Fucked up.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article3883856.ab

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig fullständigt!